koleksi sajak, koleksi puisi, koleksi pantun, Firasat, petua orang dahulu, petua kecantikan,

 rahsia, rahsia tarikh lahir, rahsia bulan kelahiran, puisi cinta, zodiak, horoskop, tip

 Jam Masa  

 Pantun  

  Puisi/Sajak/Bingkisan  

Puisi citra kasih di penulisan2u

Kata dari hati

Bingkisan buat permata hatiku

Insan kecil

Rasaku telah mati

Seorg ayah sebatang galah

Berhenti mencintaimu

Bicara buat dua hati

Tiada jalan kehati mu

Bicara sekeping hati

Hubby, darling, sweetheart

Nakhoda pulau mutiara

Dewi Rindumu

Teman tapi beda

Biar sempurna

Aku dan kamu

Cinta seketika

Kerinduan bertemu kembali FFBTSA

Kepada kau yg terindah

Seperti dulu, Abah

Kehidupan di dunia

Cinta dan senyuman

Epilog sebuah cinta

Derita cinta semalam

Kau Terluka

Cinta tinggal di hati

Cinta terakhir

Sekeping nota buatmu

Berakhirnya sebuah cerita

Andai waktu itu mampu aku takluk

Jiwa ku di gegar

Sepi sekeping hati

Guru Oh Guru

Kerna ego seorang lelaki

Janji Cikgu

Ibu

Kau ratu hatiku

Khas untuk awak

kekasihku

Untuk kehidupan yg lebih pasti

Mereka berkata aku berkata

Bukan aku tak sudi

Bila aku jatuh cinta

kenangan

Hadirnya hanya sekali

Anakku

Luahan seorang perindu

Bicara buat isteri

Apa yang kau rasa aku rasa

Teman dan sayang

Renungan Terakhir

Sayap kasih

Lagenda puteri balqis

Ditakdirkan Bersama

Perlukah aku tunduk

Seandainya ku tahu

Teman

Perempuan impian

Setandingkah kita

Maafkan ku

Buatmu permata jiwa

Lagu untukmu

Kalaulah mak ada lagi

Yayang, saya dah penat

Awak, saya sakit hati

Masihkah ada rindu padaku

Berkatalah hati

Muhasabah diri

Terima kasih

Kesetiaan kita

Titisan malam

Sayang abang

Perjalanan mencari kiambang

Yang bergelar wanita

Hutan Lebat di hatiku

Suaramu mengalun di telinga

Seandainya aku

Anganku

Mengenalimu

Tiada lagi

Kau

 Zodiak/Horoskop/Rahsia   

Rahsia handphone untuk kecemasan

Rahsia lelaki melalui cara ciuman

Index cemburu lelaki mengikut horoskop

Rahsia tapak tangan lelaki

Rahsia disebalik tarikh kelahiran & pasangan ideal

Rahsia melalui tulisan Dato Dr Fadzilah kamsah

Rahsia sifat wanita mengikut Primbon jawa

Rahsia warna lipstik

Rahsia perwatakan melalui bentuk kuku

Rahsia disebalik nombor rumah anda

Rahsia disebalik bahasa tubuh lelaki

11 Titik rahsia wanita

Rahsia disebalik Ais

Rahsia perwatakan anda disebalik kuku

Rahsia sebalik gerak laku

Rahsia disebalik hidung

Rahsia disebalik bersin

Rahsia disebalik dahi

Rahsia personaliti disebalik coklat

Rahsia warna dan corak tali leher

Rahsia punggung anda

Rahsia disebalik bunga

Tabiat wanita mengikut hari kelahiran

Rahsia kiraan tarikh lahir

Rahsia huruf pertama nama anda

Rahsia disebalik baju T

Rahsia hadiah & makna

1001 rahsia mimpi

Rahsia gerakkan anggota badan

15 Rahsia senyum & tawa

Pikat dia melalui tarikh lahir

Rahsia personaliti diri

Rahsia diri melalui kentut

Rahsia diri dari gerak jari

Rahsia Personaliti wanita dari cara berjalan

Rahsia personaliti dari bulan kelahiran islam

Wanita dan hari kelahiran

Rahsia ejaan nama

Rahsia garis tapak tangan

Rahsia melalui buah disukai

Rahsia melalui minuman anda

Rahsia diri melalui jenis darah

Rahsia diri berdasar haiwan

Rahsia diri melalui percutian

Rahsia diri melalui tulisan

Rahsia lelaki & warna pilihan

Rahsia Syg & bulan kelahiran

Rahsia Ciuman tersayang

Rahsia diri melalui bantal

Rahsia disebalik si dia makan

Rahsia disebalik baju lelaki

Rahsia mata wanita

Rahsia disebalik senyuman

Rahsia pemakanan genius Islam

Rahsia menangis dan ketawa

Psikologi warna

Rahsia peribadi mengikut email

Karektor kerja vs Zodiak

Haiwan dan Zodiak

Kasih sayang mengikut bulan

Firasat tahi lalat

Pastikan no peribadi anda

Birthday- colour nature

Rahsia bibir wanita

Rahsia ciuman lelaki

Kenali lelaki melalui rambutnya

Rahsia diri pada hari dilahirkan

Rahsia tarikh lahir pasangan

Rahsia bulan lahir dan sikap

Rahsia hari lahir wanita

Zodiak vs ciuman

Mengenali lelaki melalui zodiak

Pilihan kerjaya melalui zodiak

Personaliti dari kiraan tarikh lahir

Rahsia wanita melalui bulan kelahiran

    Petua/Tip   

Panduan memilih kamera digital

Panduan memahami pasangan

10 cara membina motivasi diri

Tip untuk menjadi kaya

Tip bantuan kecemasan

Tip memutuskan percintaan

Tip hadapi suami yg sensitif dan pemarah

Tip hadapi musibah cinta

Panduan memulakan solat setelah lama meninggalkan

10 Tip Rancang perkahwinan

Tip untuk survive percintaan jarak jauh

7 tip tampil menawan

14 tip beli jiwa sahabat

6 Tip elak mengantuk di pejabat

Tip bagaimana menjadi suami yang hebat

Tip penjagaan kasut kulit

Tip rancang perbelanjaan

10 tip cantikkan diri untuk wanita

Tip Langkah merancang perbelanjaan anda

Tip tangani marah

9 Tip cemerlang belajar sambil berkerja

Tip tidur dengan sempurna

Tip jimat cermat

Tip pengunaan kad kredit

Tip memakai minyak wangi

Teknik bersolek

Teknik Menghairahkan suami

Tip manuskrip di terima atau ditolak

Tip hias bilik si Cilik

8 Tip untuk hamil

Petua ransang anak belajar

10 petua hadapi periksa

50 tip pikat lelaki

Tip pertimbangan kahwin

Tip elak trauma kecewa

Tip menjadi terkenal di kalangan teman

Tip trade in kereta

Tip tampil bergaya

Petua untuk suami

Tip membeli tayar kereta

Tip pencahayaan di taman

Tip cegah jenayah

60 petua mencari jodoh

Cara Menghafal Al-Quran

30 Petua Bahagia

Tip beraya kerumah kekasih

12 Cara tingkat harga diri

Petua Ilmiah eratkan suami isteri & rumahtangga

Panduan bajet utk kahwin

Tip pahami cemburu wanita

Tip mengatasi masalah dalam perniagaan

Tip melalui putus cinta

Tips Dating dengan pasangan internet yang baru kenali

Cara Menghafal Al-Quran

Teknik belajar PQRST

35 Petua belajar cemerlang

Tip memilih pasangan yang sesuai

Panduan berdamai

Petua mencuci hati

8 Lokasi mencari pasangan

10 tip memelihara cinta sejati

7 Langkah cegah bau kaki

Petua hadapi pertengkaran

Tip bagaimana berhadapan dengan suami

Check skill bersembang

14 Tip atasi jerawat

10 perkara sebelum dating

Antara lelaki dan perempuan

Tip agar mudah tidak ditipu

10 perkara lelaki patut lakukan kpd teman wanita sewaktu period

Tip kurangkan perasaan malu

10 cara ucapkan i Love U

10 perkara yang memeranjatkan dalam perkahwinan

8P tip kebahagian rumahtangga

10 perkara tak boleh diucapkan

8 Cenderahati paling berharga

Tips mengikut isteri shopping

10 Resepi rahsia cinta

Koleksi Tip

Tip sihat Rasulullah S.A.W

Tip kekeluargaan

Tip Mengurangkan tekanan

Petua Kurus tanpa ubat

Tip cepat anak membaca

Mencantikan kulit muka

Memutihkan dan mengilat gigi

9 Petua hilangkan jerawat

3 petua hilangkan parut jerawat

5 petua mengempiskan perut

Membuang lemak badan

Melansingkan tubuh

Menghilangkan bulu ketiak

Mengatasi kulit pecah merekah

Meluruskan rambut

Menghilangkan parut campak

Mengelakkan keguguran rambut

Menghilangkan parut

Merawat kulit berkedut

Melembutkan rambut

Menghilangkan bau badan

Menghaluskan kulit badan

Tegang dan haluskan kulit muka

Pelbagai koleksi petua di dapur 2

Pelbagai Koleksi petua di dapur

Menghilangkan kegatalan faraj

Petua melunakkan suara

Petua menegangkan payu dara

Tip cinta suami isteri

Tip teman perempuan shopping

Rahsia petua melayu lama

 Lain-Lain  

6 kesalahan besar semasa berpacaran

7 Tanda wanita mengoda lelaki

10 penyebab dicintai Allah

10 jenis makanan anti kolekstrol

Terapi pernafasan untuk sakit kepala dan keletihan

10 Nasihat untuk memahami -Al-quran

9 ciri gadis yang bukan favorite dijadikan isteri

10 fakta tentang mimpi

10 tabiat yang merosakkan otak

jangan memihak ketika anak bergaduh

Mitos dan fakta dalam percintaan

80 Kaedah urutan

8 cara Memberi & menerima

10 cara membahagiakan ibubapa

10 Sebab kenapa pilih pasangan berusia

Wanita yang wajib dijauhi oleh lelaki

10 Kualiti lelaki buruan wanita

7 Kesilapan lazim dalam mengurus wang

22 ciri org mencintai kamu

10 sikap TERLALU yg harus hindari dalam hubungan

Perbezaan handphone original, Ap, underwater

Ibubapa harus berterus terang

12 Alasan lelaki tamatkan zaman bujang

4 Cara jatuh cinta

Perbezaan sifat lelaki dan perempuan

1001 kebaikan pisang

Kenali Keikhlasan si dia

10 Alasan anda di pilih atau direject oleh si Dia

Cara si dia menguji cinta

8 alasan tolak cinta bestfriend

10 Ciri wanita perlu lelaki hindari

8 Ciri lelaki buruan wanita

8 Sebab si tampan masih single

6 Doa mengelak kena sihir

Makanan yang wajib di makan setiap hari

14 Kuasa Hebat Teh

6 Kesalahan fesyen

Jangan percayai horoskop

Sifat yang menghilangkan bahagia di hati

Banyak untung kalau kenal lelaki dari Dr Hm Tuah

8G lelaki yang dibenci oleh wanita

10 cara menakutkan jiran

Apa itu Cinta

Ciri-ciri sahabat baik

Kenali Tali gantung

40 Kesilapan ibubapa mendidik anak

Pantang larang bakal pengantin melayu

Beza cinta lelaki dengan perempuan

Kuasa pujukan wanita

40 Dalil lelaki tidak layak di gelar suami

22 pendidikan anak-anak

7 Kriteria suami ideal

Tanda kekasih curang

Kekasih nak rujuk, bagi peluang atau tidak

Kurus dengan buah

Rahsia khusyuk dlm solat

Tanda-tanda si dia pokai

10 Perkara elakkan dalam percintaaan

7 Ciri positif orang berjaya

10 Kunci persahabatan

30 tanda anda jatuh cinta

6 Cabaran ada BF kacak

10 Seksaan perempuan

Renungkan kalau bercinta dengan suami orang

Anda stress tertekan? semoga ini dapat membantu anda

7 Makanan cegah batuk dan selsema

7C sebab suami benci

6 tanda terlebih beri cinta, akibatnya & tindakan sebaiknya

6 Sebab jangan simpan benci

Tanda-tanda cinta berakhir

10 Ciri lelaki kasanova

Mengenal potensi diri

10 Ciri perempuan pisau cukur

Cinta Tergoda atau ternoda

10 langkah si dia Usha kamu

10 Tanda si dia anak emak

6 Perkara buat lelaki panas

5 Kesilapan Bercinta

20 alasan kenapa tidak perlu ucap maaf

Tanda lelaki itu suami orang

30 perkara yang perempuan tidak sempat bagitahu lelaki

20 sifat lelaki yang perempuan benci

Tanda awal kanser

Kenali punca dan bahaya strok

Hilangkan keletihan ketika kerja

Kebaikan vitamin C

Kunci berhenti merokok

Khasiat kismis, kurma dan madu

Info kesihatan

larangan dan peraturan

Adab-adab makan

20 Perkara perempuan tidak suka

Tanda-tanda wanita tergoda

Apa yang lelaki suka dan tidak suka pada wanita

Wangian melambangkan diri

Tanda gerakan diseluruh badan

8 Tanda lalu-lintas cinta

50 perbezaan lelaki dan wanita

kecantikkan lelaki kegagahan wanita

Khas untuk lelaki

Tanda kematian untuk orang islam

Dara melalui tapak tangan

10 Pesanan berguna kehidupan

8 Petanda dia adalah jodoh kamu

10 Perkataan lazim kaum hawa

10 Pesanan untuk kehidupan

Bila masa isteri berahi

9 Perkara yang tidak boleh di bincangkan dengan lelaki

Sifat wanita melalui unsur

 Info Tetamu   

 Malaysia Blogger   

All Malaysian Bloggers Project
 
 

Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 
 

 

 

MASUKKAN EMAIL ANDA UNTUK MENDAPAT TOPIK-TOPIK YANG TERBARU DAN AKAN DATANG, TERUS KE EMAIL ANDA :-

 

email :

 

29 November, 2008
Puisi : Berhenti Mencintaimu
~ by ErMy ~
soalan.terakhir@yahoo.com.my

Seharusnya aku pergi saat kau tolak aku..
Seharusnya ku tidak di sini lagi
menanti ucap cinta... itu takkan mungkin..
Aku bertahan di sini biar kau terbiasa dekat denganku..
Biar kau rasa cintaku.. Biar kau tahu erti hadirku..
Aku takut patah hati, aku takut jauh darimu..
Melupakanmu, membunuh cintaku!
Tahukah kamu perkataanmu melukai dinding hatiku?
Berteman itu indah.. Dan hatiku takkan setuju!
Yang aku ingin bukan hanya menatapmu,
mendengar ceritamu...
Aku ingin menangis bersamamu.. ketawa denganmu..
Berbagi hati selamanya..
Beri aku kejelasan.. apa ertinya selama ini?
Kau beri ku puji, buat ku tinggi..
Kau beri harapan sepertinya indah..
Namun kenyataannya tak semanis inginku..
Salahku terlanjur ingini semua yang ada di dirimu..
Salahku terlalu berkhayal indah tentangmu..
Sebelum cinta ini hina.. semampunya ku harus rela..
Berhenti merinduimu.. Dan membunuh rasa ini..
Mohon ajarkan aku cara melupakanmu..
Agar aku tetap kuat tanpa bayangmu..
Mohon jangan datang lagi di kehidupanku..
Bukan ku membenci.. Tapi aku telah tersakiti olehmu..
Belajar berhenti mencintaimu..
~YUS RE~
posted by BLOGGER @ 11:03:00 PTG  

31 Comments:
  • At 19 Disember 2008 12:05:00 PTG MYT, Anonymous theodore said…

    berhenti menyintai seseorg tu adelah perkara paling sukar utk dilaksanakan..

     
  • At 30 Disember 2008 9:58:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    sukar dilaksanakan tetapi harus tetap dilaksanakan..

     
  • At 6 Januari 2009 1:56:00 PG MYT, Blogger aIeN said…

    susah nk lupakan org yg kita syg.. pedih sgt2..

     
  • At 7 Januari 2009 6:54:00 PTG MYT, Anonymous zep said…

    huahhhh Susah eung berhenti mencintai orang yg di citai..hehehe maksud'y cinta sama ibuku..bagus eung kata2'y

     
  • At 22 Januari 2009 5:13:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhu...sadisnyer dengar...hanya orang yang mengalaminya jer yang tahu pedih dan peritnya pengalaman tu..huhuhu

     
  • At 26 Januari 2009 7:07:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    kalau org 2 tak mau kt dah nak wt mcm ne kn sbr je lh...w.pn pdh,sdh

     
  • At 2 Februari 2009 3:46:00 PTG MYT, Anonymous qaseh said…

    Peh..awak punya nukilan memang berasap... sy pun ikut sama...mcm sama ngan kita.

     
  • At 1 Mac 2009 10:42:00 PG MYT, Anonymous sepi said…

    smpai kini sy x bisa melupai dirinye...
    sehinggakn sy rela hidup sendiri.. cinta itu indah...

     
  • At 5 Mac 2009 12:55:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    kte serupa...org yg mrasai sje yg thu cmne prit nya hati ni..mgkin ada hkmat dsblik dgaan ni...

     
  • At 8 April 2009 12:19:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    Uwaaaa............. kita serupa.. huk3 sukar nk lupakan.. tapi die akan beransur pergi... tapiiii aku sebaliknyee... slalu ade dlm hidupku... mcmana nak lupakan...

     
  • At 29 April 2009 5:24:00 PG MYT, Anonymous gadissepi said…

    sangat susah tuk melupakan,berhenti mencinta atau membenci org yg kita pernah sayang.
    walau dah ada penganti yg singgah dihati namun tetap dia diingatan.

     
  • At 15 Mei 2009 12:04:00 PG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    lagi sukar utk lupakan cinta pertama...kita tak bley tipu diri sendiri walaupun kita bley tipu orang lain...cinta itu amat indah dan subjektif.. hargailah cinta anda..

     
  • At 19 Mei 2009 1:49:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    MMG PEDIH...
    KALI PERTAMA JADI MSTI LGI TK TAHAN
    SB KITA TKDE PENGLAMAN N KITA KENA BELAJAR UTK CARI DI MANA KEKUATAN UTK KITA TEMPUH HARI2 YG BAKAL KITA LALUI TNPANY....

     
  • At 2 Jun 2009 11:13:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    Sedih bile hati ni dlukai..mudahnye dia lahirkn perasaan cinta,mudahnyer dia berpaling pd yg lain..apa ertinyer..

     
  • At 24 Jun 2009 11:47:00 PG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    hanya hati yg luka bisa merasainya..

    kata saya pada awak..
    "cinta bukan matematik awa,satu cinta bahagi dua jawapannya setengah..."

    kata awak pada saya..
    "cinta juga bukan sains awk,cinta x boleh d uji guna tabung uji..."

    ~masih adakah pelangi buat kita..~

     
  • At 4 Julai 2009 12:32:00 PG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    sggupkh aku.......

     
  • At 20 Julai 2009 12:17:00 PG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    terima kasih pd yg komen...
    sy menulis berlandaskan pengalaman..
    sangat sakit!

    -ERMY-

     
  • At 31 Julai 2009 12:10:00 PTG MYT, Anonymous city said…

    memang perit untuk melupakan seseorang... ak sendiri sedang mengalaminya, hanya Tuhan yg tau betapa pedih nya hati ni...

     
  • At 31 Julai 2009 12:10:00 PTG MYT, Anonymous city said…

    memang perit untuk melupakan seseorang... ak sendiri sedang mengalaminya, hanya Tuhan yg tau betapa pedih nya hati ni...

     
  • At 17 November 2009 9:16:00 PTG MYT, Anonymous memori semalam said…

    MAMPUKAH HATI UNTUK BERHENTI MENYINTAI?

     
  • At 1 Disember 2009 12:57:00 PG MYT, Blogger snapbreakerz said…

    cerita yang anda tulis lebih kurang sahaja dengan jalan cerita yang saya hadapi, andai puisi ini kisah sebenar,bolehkah kita bertukar pengalaman?

     
  • At 1 Disember 2009 1:49:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    sungguh..mmg payah unt berhnti mencintai seseorg..tlah ku lalui saat2 getir itu..tapi..renungkanlah..jgn beri harapan palsu pada diri sendiri.yakin dn percayalah pada jodoh allah..itulah ubat paling mujarab..disaat tgn ingin mndail number telifonnya..ingatkan pd diri,aku juga ada maruah dan harga cinta..jgn menagih pada yg tak sudi..sia2..sakit hati..kecewa diri sendiri..sebaiknya lepaskan cinta itu dgn rela hati..lambat laun tenang jiwa akan hadir..insyaallah.

     
  • At 4 Mac 2010 12:45:00 PTG MYT, Blogger penguin said…

    opss...sama je sajak2 dalam blog ni dengan kisah saya...

     
  • At 8 Mac 2010 12:08:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    memang sdih sgt..tmbh lg ni 1st xp..
    tk tau cmne nk hdle..tp bila terbaca kata jdoh di tangan Allah,rasa lega ckt..huh..kenapa berat dugaan ku kli ini

     
  • At 31 Oktober 2010 5:34:00 PG MYT, Anonymous namasayanoniey.blogspot.com said…

    sukar untuk melupakan aper yg tlah kita mulakan terutama CINTA.....sesaat kita jatuh cinta...seminit kita menyayangi...sejam kita mencintai...tp seumur hidup yg kita perlu untuk melupakan nya.....

     
  • At 18 Januari 2011 2:54:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    sukar melupakan senang di kecewakan walau pon semua tue mainan kehidupan ape pun cinta tue bagai racun cinta juga penawar hidup...memng indah..

     
  • At 21 Mac 2011 4:26:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    memang suah nak lupekan seseorang yg kite syg..beh2 g skrg ni die dah da yg punye..erm..susah utk relakan smua itu tapi aku harus cuba lakukan semua itu..erm..payah wok!!!..huu

     
  • At 21 Mac 2011 4:28:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku patut sedar bhw aku harus lupakan die wlo papun yg blaku..huu..sedih tol!!!..

     
  • At 29 April 2012 11:30:00 PG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    eee , sme dgn kisah kite laa . hehe . skunk nie dh tk msg b0y tu sb die bg hrpn kosong kt kite . pztu , bru laa die send msg , sy rndu awk , itu lah , inilah . mnyampehh . hehe . mlz den nk lyn die dh .

     
  • At 3 Oktober 2012 9:57:00 PG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    klo kite snang lpekn dye wlaupn kite sygkn dye xda masalah la... tp mslhnye skarang bnda remerh temeh pown dye jdikan alsan utk tglkn kite..knape msti cm uh.. ape slh kte?? sdangkan dye ney da jd tunang aku dah.. lau pkwe aku xksah lah.. dugaan hdupkn.. aku kna terima walaupn terlalu skit....

     
  • At 6 Disember 2012 2:58:00 PTG MYT, Anonymous sadgurl.. said…

    dlu bilang cinta skrg skrg bilang tanpa cinta...hmm..npa lki sllu mcm tuh..yelarh..xgna pnat2 takel aq ntok djdkn psngn kpel yg ideal...tp last2 aq lak yg mnagih cinta drpad dy...btpea kpel law smta2 nk tgglkn gurl...aq asa aq ny dh ckop baek..aq bkn jnis sosial..bkn jnis kluaa rmh...hmm.cinta terbuang mmg mnyakitkn..cinta ats dsr pjian n kta2 mnisnya trhdp aq aq bgitu mnenakn hti ni...cmnapon aq kna buang dy jgk..law x aq yg suffer

     
Catat Ulasan
<< Home
 

MENARIK BERSAMA RAKAN NIAGA ONLINE


 

BUKU PILIHAN TERBAIK UNTUK PARA IBU


Dr Rushmini Maris merupakan seorang doktor yang mendapat ijazah pertama dari Universiti Kasturba India.

 

Beliau kemudiannya berkhidmat di Hospital Besar Seremban dan Hospital Kajang, sebelum berpindah ke Pusat Rawatan Islam Kajang. Pada tahun 2005 beliau memulakan klinik persendirian iaitu Poliklinik Penawar Semenyih.

 

Rencana & pandangan beliau banyak mengisi ruang dalam Majalah & Surat khabar tempatan.

 

Beliau mengikuti kursus di Itali, Bulgaria dan Singapora bagi meningkatkan pengetahuan beliau dalam perubatan.

 

MAKLUMAT LENGKAP dan pendedahan luas dalam buku ini dapat membantu para ibu menjaga kehamilan dan juga kesihatan bayi mereka

 

Harga : RM26

Penerbit : Kaki Buku Enterprise

Istimewa Untuk Anda  

 Nurkilan Terbaru  

Ikuti Blog ini | Follow This Blog

 Iklaneka  

BANNERMISSNOR

 Bilik Sembang   

JOM BERSEMBANG KLIK DISINI

 infomasi  

KATA KUNCI

Sajak, koleksi sajak, koleksi puisi, pantun, pantun perkahwinan, pantun jenaka, pantun nasihat, petua, petua kecantikan, petua jerawat, firasat, firasat thi lalat, firasat mimpi, rahsia tarikh, rahsia lahir, rahsia warna, rahsia disebalik, rahsia, rahsia tarikh lahir, rahsia mimpi, puisi, puisi cinta, zodiak, horoskop, tip, tanda, perkara

UCAPAN

16/5/2007:
Selamat Menyambut Hari Guru 2007 dan Hari Ibu, tahun baru misi baru, semoga terhibur bersama blog kami

FADHILAT

1)-Barangsiapa membaca ayat kursi ketika mengiringi tiap-tiap solat fardhu, maka diampuni dosanya dan di hapuskan Allah daripadanya tiap-tiap kejahatan.

2)-Seseorang yang membaca Bismillah sebanyak 21 kali ketika hendak tidur, akan aman dariapda gangguan syaitan, kecurian, maut yang mendadak dan bala. Sementara pasangan yang membacanya ketika hendak berjimak, akan melahirkan anak yang soleh dan bagi ibu bapanya kebajikan sejumlah tarikan nafas anak itu.

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan mereka sendiri mahu mengubahnya- pepatah arab-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya



TAG

Sajak, koleksi sajak, pantun, pantun jenaka, pantun nasihat, petua, petua kecantikan, petua jerawat, rahsia, rahsia tarikh lahir, rahsia mimpi, puisi, puisi cinta, zodiak, horoskop

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net

 Radio Online   

Radio KaryaFM menemani Anda

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

 Chit-Chat Corner  


 Rakan Bisnes   

 Rahsia jutawan blog

 Belajar Design Grafik

 Bengkel membina website

 Panduan asas membina blog

Rahsia teknik jutawan EBAY

Belajar HTML bina website

Pakej Bisnes internet

10 model bisnes internet

Jana unit dgn unit trust

 Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

 Video Tutorial Bisnes Internet

 117 idea Bisnes Luar Biasa

Web Hosting Terbaik Malaysia

Sms Business

Belajar Adsense

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Wordpress Blog

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke web anda

Tidak Cukup duit untuk kahwin

Belajar & kuasai Forex

Perniagaan di Internet

Jimat minyak dapat duit

 Info Pelawat   

 Kata kunci   

Sajak, koleksi sajak, koleksi puisi, pantun, pantun perkahwinan, pantun jenaka, pantun nasihat, petua, petua kecantikan, petua jerawat, firasat, firasat thi lalat, firasat mimpi, rahsia tarikh, rahsia lahir, rahsia warna, rahsia disebalik, rahsia, rahsia tarikh lahir, rahsia mimpi, puisi, puisi cinta, zodiak, horoskop, tip, rahsia personaliti, rahsia bulan kelahiran

 Laman istimewa

Cerpen, novel, cerita online terbaik dari Malaysia, Indonesia, Singapore & Brunei. Lebih 5000 karya kreatif menanti anda

http://www.penulisan2u.net

Infomasi terkini dan terhangat. dengan pelbagai artikel yang menarik  http://semasa2u.blogspot.com

Blog agama, tazkirah, audio-video agama, pelbagai topik berkaitan agama, tazkirah ramadhan, kisah nabi & rasul, layari di laman  http://dakwah2u.blogspot.com

Cerpen, novel, cerita online terbaik, khas untuk peminat cerpen dan novel. mempunyai lebih daripada 5000 cerpen dan novel untuk anda hayati. Anda tidak akan kecewa dengan penulisan karya dari laman blog kami, layari di laman http://penulisan2u.blogspot.com

Ingin mendengar radio streaming secara online, TV streaming secara online. Radio, tv malaysia, singapore, indonesia, brunei. Layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Laman koleksi cerita & video lawak, kelakar, lucu. Ketawa dan gelak sepuas-puasnya dari laman blog ini. layari di http://kelakar2u.blogspot.com

Ingin memiliki rekabentuk template blog yang menarik secara percuma dari pereka blog website seluruh dunia. Disini anda dapat memilih dan memiliki lebih  dari 100 template terbaik dari designer. Layari di http://template2u.blogspot.com

Ingin mengetahui tentang kelantan dan melancong ke negeri kelantan. Disini info menarik berkaitan tempat untuk melawat, apa yang istimewa di kelantan dan hotel yang boleh di didiami bila berkunjung ke kelantan. Layari di http://kelantan2u.blogspot.com

Ingin melancong, melawat ke pulau langkawi. Laman ini akan memberi info dan penerangan tentang pulau langkawi seperti tempat menarik & harus di kunjungi, kawasan membeli belah, hotel-hotel, kereta untuk di sewa dan pelbagai lg. Layari di http://langkawi2u.blogspot.com

Blog memberi penyedaran tentang bahaya merokok, kesan, penyakit dari aktiviti merokok, tips berhenti merokok, langkah2 pencegahan. layari di http://smoking2u.blogspot.com

 Kemudahan carian   

2 Pilihan asas untuk memudahkan anda melayari laman blog istimewa2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman istimewa2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

 Malaysia Group   

All Malaysian Bloggers Project