koleksi sajak, koleksi puisi, koleksi pantun, Firasat, petua orang dahulu, petua kecantikan,

 rahsia, rahsia tarikh lahir, rahsia bulan kelahiran, puisi cinta, zodiak, horoskop, tip

 Jam Masa  

 Pantun  

  Puisi/Sajak/Bingkisan  

Puisi citra kasih di penulisan2u

Kata dari hati

Bingkisan buat permata hatiku

Insan kecil

Rasaku telah mati

Seorg ayah sebatang galah

Berhenti mencintaimu

Bicara buat dua hati

Tiada jalan kehati mu

Bicara sekeping hati

Hubby, darling, sweetheart

Nakhoda pulau mutiara

Dewi Rindumu

Teman tapi beda

Biar sempurna

Aku dan kamu

Cinta seketika

Kerinduan bertemu kembali FFBTSA

Kepada kau yg terindah

Seperti dulu, Abah

Kehidupan di dunia

Cinta dan senyuman

Epilog sebuah cinta

Derita cinta semalam

Kau Terluka

Cinta tinggal di hati

Cinta terakhir

Sekeping nota buatmu

Berakhirnya sebuah cerita

Andai waktu itu mampu aku takluk

Jiwa ku di gegar

Sepi sekeping hati

Guru Oh Guru

Kerna ego seorang lelaki

Janji Cikgu

Ibu

Kau ratu hatiku

Khas untuk awak

kekasihku

Untuk kehidupan yg lebih pasti

Mereka berkata aku berkata

Bukan aku tak sudi

Bila aku jatuh cinta

kenangan

Hadirnya hanya sekali

Anakku

Luahan seorang perindu

Bicara buat isteri

Apa yang kau rasa aku rasa

Teman dan sayang

Renungan Terakhir

Sayap kasih

Lagenda puteri balqis

Ditakdirkan Bersama

Perlukah aku tunduk

Seandainya ku tahu

Teman

Perempuan impian

Setandingkah kita

Maafkan ku

Buatmu permata jiwa

Lagu untukmu

Kalaulah mak ada lagi

Yayang, saya dah penat

Awak, saya sakit hati

Masihkah ada rindu padaku

Berkatalah hati

Muhasabah diri

Terima kasih

Kesetiaan kita

Titisan malam

Sayang abang

Perjalanan mencari kiambang

Yang bergelar wanita

Hutan Lebat di hatiku

Suaramu mengalun di telinga

Seandainya aku

Anganku

Mengenalimu

Tiada lagi

Kau

 Zodiak/Horoskop/Rahsia   

Rahsia handphone untuk kecemasan

Rahsia lelaki melalui cara ciuman

Index cemburu lelaki mengikut horoskop

Rahsia tapak tangan lelaki

Rahsia disebalik tarikh kelahiran & pasangan ideal

Rahsia melalui tulisan Dato Dr Fadzilah kamsah

Rahsia sifat wanita mengikut Primbon jawa

Rahsia warna lipstik

Rahsia perwatakan melalui bentuk kuku

Rahsia disebalik nombor rumah anda

Rahsia disebalik bahasa tubuh lelaki

11 Titik rahsia wanita

Rahsia disebalik Ais

Rahsia perwatakan anda disebalik kuku

Rahsia sebalik gerak laku

Rahsia disebalik hidung

Rahsia disebalik bersin

Rahsia disebalik dahi

Rahsia personaliti disebalik coklat

Rahsia warna dan corak tali leher

Rahsia punggung anda

Rahsia disebalik bunga

Tabiat wanita mengikut hari kelahiran

Rahsia kiraan tarikh lahir

Rahsia huruf pertama nama anda

Rahsia disebalik baju T

Rahsia hadiah & makna

1001 rahsia mimpi

Rahsia gerakkan anggota badan

15 Rahsia senyum & tawa

Pikat dia melalui tarikh lahir

Rahsia personaliti diri

Rahsia diri melalui kentut

Rahsia diri dari gerak jari

Rahsia Personaliti wanita dari cara berjalan

Rahsia personaliti dari bulan kelahiran islam

Wanita dan hari kelahiran

Rahsia ejaan nama

Rahsia garis tapak tangan

Rahsia melalui buah disukai

Rahsia melalui minuman anda

Rahsia diri melalui jenis darah

Rahsia diri berdasar haiwan

Rahsia diri melalui percutian

Rahsia diri melalui tulisan

Rahsia lelaki & warna pilihan

Rahsia Syg & bulan kelahiran

Rahsia Ciuman tersayang

Rahsia diri melalui bantal

Rahsia disebalik si dia makan

Rahsia disebalik baju lelaki

Rahsia mata wanita

Rahsia disebalik senyuman

Rahsia pemakanan genius Islam

Rahsia menangis dan ketawa

Psikologi warna

Rahsia peribadi mengikut email

Karektor kerja vs Zodiak

Haiwan dan Zodiak

Kasih sayang mengikut bulan

Firasat tahi lalat

Pastikan no peribadi anda

Birthday- colour nature

Rahsia bibir wanita

Rahsia ciuman lelaki

Kenali lelaki melalui rambutnya

Rahsia diri pada hari dilahirkan

Rahsia tarikh lahir pasangan

Rahsia bulan lahir dan sikap

Rahsia hari lahir wanita

Zodiak vs ciuman

Mengenali lelaki melalui zodiak

Pilihan kerjaya melalui zodiak

Personaliti dari kiraan tarikh lahir

Rahsia wanita melalui bulan kelahiran

    Petua/Tip   

Panduan memilih kamera digital

Panduan memahami pasangan

10 cara membina motivasi diri

Tip untuk menjadi kaya

Tip bantuan kecemasan

Tip memutuskan percintaan

Tip hadapi suami yg sensitif dan pemarah

Tip hadapi musibah cinta

Panduan memulakan solat setelah lama meninggalkan

10 Tip Rancang perkahwinan

Tip untuk survive percintaan jarak jauh

7 tip tampil menawan

14 tip beli jiwa sahabat

6 Tip elak mengantuk di pejabat

Tip bagaimana menjadi suami yang hebat

Tip penjagaan kasut kulit

Tip rancang perbelanjaan

10 tip cantikkan diri untuk wanita

Tip Langkah merancang perbelanjaan anda

Tip tangani marah

9 Tip cemerlang belajar sambil berkerja

Tip tidur dengan sempurna

Tip jimat cermat

Tip pengunaan kad kredit

Tip memakai minyak wangi

Teknik bersolek

Teknik Menghairahkan suami

Tip manuskrip di terima atau ditolak

Tip hias bilik si Cilik

8 Tip untuk hamil

Petua ransang anak belajar

10 petua hadapi periksa

50 tip pikat lelaki

Tip pertimbangan kahwin

Tip elak trauma kecewa

Tip menjadi terkenal di kalangan teman

Tip trade in kereta

Tip tampil bergaya

Petua untuk suami

Tip membeli tayar kereta

Tip pencahayaan di taman

Tip cegah jenayah

60 petua mencari jodoh

Cara Menghafal Al-Quran

30 Petua Bahagia

Tip beraya kerumah kekasih

12 Cara tingkat harga diri

Petua Ilmiah eratkan suami isteri & rumahtangga

Panduan bajet utk kahwin

Tip pahami cemburu wanita

Tip mengatasi masalah dalam perniagaan

Tip melalui putus cinta

Tips Dating dengan pasangan internet yang baru kenali

Cara Menghafal Al-Quran

Teknik belajar PQRST

35 Petua belajar cemerlang

Tip memilih pasangan yang sesuai

Panduan berdamai

Petua mencuci hati

8 Lokasi mencari pasangan

10 tip memelihara cinta sejati

7 Langkah cegah bau kaki

Petua hadapi pertengkaran

Tip bagaimana berhadapan dengan suami

Check skill bersembang

14 Tip atasi jerawat

10 perkara sebelum dating

Antara lelaki dan perempuan

Tip agar mudah tidak ditipu

10 perkara lelaki patut lakukan kpd teman wanita sewaktu period

Tip kurangkan perasaan malu

10 cara ucapkan i Love U

10 perkara yang memeranjatkan dalam perkahwinan

8P tip kebahagian rumahtangga

10 perkara tak boleh diucapkan

8 Cenderahati paling berharga

Tips mengikut isteri shopping

10 Resepi rahsia cinta

Koleksi Tip

Tip sihat Rasulullah S.A.W

Tip kekeluargaan

Tip Mengurangkan tekanan

Petua Kurus tanpa ubat

Tip cepat anak membaca

Mencantikan kulit muka

Memutihkan dan mengilat gigi

9 Petua hilangkan jerawat

3 petua hilangkan parut jerawat

5 petua mengempiskan perut

Membuang lemak badan

Melansingkan tubuh

Menghilangkan bulu ketiak

Mengatasi kulit pecah merekah

Meluruskan rambut

Menghilangkan parut campak

Mengelakkan keguguran rambut

Menghilangkan parut

Merawat kulit berkedut

Melembutkan rambut

Menghilangkan bau badan

Menghaluskan kulit badan

Tegang dan haluskan kulit muka

Pelbagai koleksi petua di dapur 2

Pelbagai Koleksi petua di dapur

Menghilangkan kegatalan faraj

Petua melunakkan suara

Petua menegangkan payu dara

Tip cinta suami isteri

Tip teman perempuan shopping

Rahsia petua melayu lama

 Lain-Lain  

6 kesalahan besar semasa berpacaran

7 Tanda wanita mengoda lelaki

10 penyebab dicintai Allah

10 jenis makanan anti kolekstrol

Terapi pernafasan untuk sakit kepala dan keletihan

10 Nasihat untuk memahami -Al-quran

9 ciri gadis yang bukan favorite dijadikan isteri

10 fakta tentang mimpi

10 tabiat yang merosakkan otak

jangan memihak ketika anak bergaduh

Mitos dan fakta dalam percintaan

80 Kaedah urutan

8 cara Memberi & menerima

10 cara membahagiakan ibubapa

10 Sebab kenapa pilih pasangan berusia

Wanita yang wajib dijauhi oleh lelaki

10 Kualiti lelaki buruan wanita

7 Kesilapan lazim dalam mengurus wang

22 ciri org mencintai kamu

10 sikap TERLALU yg harus hindari dalam hubungan

Perbezaan handphone original, Ap, underwater

Ibubapa harus berterus terang

12 Alasan lelaki tamatkan zaman bujang

4 Cara jatuh cinta

Perbezaan sifat lelaki dan perempuan

1001 kebaikan pisang

Kenali Keikhlasan si dia

10 Alasan anda di pilih atau direject oleh si Dia

Cara si dia menguji cinta

8 alasan tolak cinta bestfriend

10 Ciri wanita perlu lelaki hindari

8 Ciri lelaki buruan wanita

8 Sebab si tampan masih single

6 Doa mengelak kena sihir

Makanan yang wajib di makan setiap hari

14 Kuasa Hebat Teh

6 Kesalahan fesyen

Jangan percayai horoskop

Sifat yang menghilangkan bahagia di hati

Banyak untung kalau kenal lelaki dari Dr Hm Tuah

8G lelaki yang dibenci oleh wanita

10 cara menakutkan jiran

Apa itu Cinta

Ciri-ciri sahabat baik

Kenali Tali gantung

40 Kesilapan ibubapa mendidik anak

Pantang larang bakal pengantin melayu

Beza cinta lelaki dengan perempuan

Kuasa pujukan wanita

40 Dalil lelaki tidak layak di gelar suami

22 pendidikan anak-anak

7 Kriteria suami ideal

Tanda kekasih curang

Kekasih nak rujuk, bagi peluang atau tidak

Kurus dengan buah

Rahsia khusyuk dlm solat

Tanda-tanda si dia pokai

10 Perkara elakkan dalam percintaaan

7 Ciri positif orang berjaya

10 Kunci persahabatan

30 tanda anda jatuh cinta

6 Cabaran ada BF kacak

10 Seksaan perempuan

Renungkan kalau bercinta dengan suami orang

Anda stress tertekan? semoga ini dapat membantu anda

7 Makanan cegah batuk dan selsema

7C sebab suami benci

6 tanda terlebih beri cinta, akibatnya & tindakan sebaiknya

6 Sebab jangan simpan benci

Tanda-tanda cinta berakhir

10 Ciri lelaki kasanova

Mengenal potensi diri

10 Ciri perempuan pisau cukur

Cinta Tergoda atau ternoda

10 langkah si dia Usha kamu

10 Tanda si dia anak emak

6 Perkara buat lelaki panas

5 Kesilapan Bercinta

20 alasan kenapa tidak perlu ucap maaf

Tanda lelaki itu suami orang

30 perkara yang perempuan tidak sempat bagitahu lelaki

20 sifat lelaki yang perempuan benci

Tanda awal kanser

Kenali punca dan bahaya strok

Hilangkan keletihan ketika kerja

Kebaikan vitamin C

Kunci berhenti merokok

Khasiat kismis, kurma dan madu

Info kesihatan

larangan dan peraturan

Adab-adab makan

20 Perkara perempuan tidak suka

Tanda-tanda wanita tergoda

Apa yang lelaki suka dan tidak suka pada wanita

Wangian melambangkan diri

Tanda gerakan diseluruh badan

8 Tanda lalu-lintas cinta

50 perbezaan lelaki dan wanita

kecantikkan lelaki kegagahan wanita

Khas untuk lelaki

Tanda kematian untuk orang islam

Dara melalui tapak tangan

10 Pesanan berguna kehidupan

8 Petanda dia adalah jodoh kamu

10 Perkataan lazim kaum hawa

10 Pesanan untuk kehidupan

Bila masa isteri berahi

9 Perkara yang tidak boleh di bincangkan dengan lelaki

Sifat wanita melalui unsur

 Info Tetamu   

 Malaysia Blogger   

All Malaysian Bloggers Project
 
 

Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 
 

 

 

MASUKKAN EMAIL ANDA UNTUK MENDAPAT TOPIK-TOPIK YANG TERBARU DAN AKAN DATANG, TERUS KE EMAIL ANDA :-

 

email :

 

05 Ogos, 2008
Tips Untuk Survive Percintaan Jarak Jauh

Apabila kita berjauhan dengan pasangan, kita hendaklah percaya dengan si dia. Pernah baca 5 Tips dalam Berpasangan? Di dalam tips itu ada dinyatakan betapa pentingnya kita saling mempercayai dalam berpasangan ini. Percayalah pada si dia yang dia akan setia dan masih menyayangi kita walaupun kita berada jauh dari dia.

Setia walaupun jauh

Memang pelbagai dugaan yang kita hadapi apabila kita berjauhan. Ketika kita berjauhan, kita akan terasa sunyi. Orang yang selalu kita jumpa, tiba-tiba kini jauh dari mata. Dan apabila berjauhan, hati menjadi sunyi. Dan pada masa inilah kawan-kawan menjadi penyeri. Namun begitu, walaupun kita masih mempunyai kawan, kawan hanyalah kawan. Ceria bersama kawan tidak sama dengan ceria apabila kita bersama dengan pasangan kita. Di sini, ada yang kecundang. Ada yang bercouple dengan kawan disebabkan terasa sunyi. Fikirkanlah, apa perasaan pasangan kita bila dapat tahu yang kita tidak setia? Dan letakkanlah diri kita di tempat dia. Adakah kita akan gembira dan suka jika kita dibuat demikian?

Berjumpalah walaupun seketika

Jangan jadikan jauh itu sebagai alasan. Cinta perlukan komitmen. Cinta juga adalah tanggungjawab. Walaupun jauh, cuba cari masa untuk berjumpa dengan si dia. Andai kata si jejaka duduk jauh di utara semenangjung dan si gadis duduk di hujung selatan semenanjung, cuba cari masa yang sesuai untuk berjumpa. Paling tidak pun bila ada cuti panjang. Janganlah tidak berjumpa langsung. Sudah pasti rindu di hati akan semakin memberontak bila kita berjauhan. Jadi, apabila ada masa kelapangan itu, rancanglah untuk berjumpa. Sudah pasti ini akan mengeratkan lagi hubungan dan dapat mengurangkan rasa rindu itu.

Tanyalah khabar

Setiap malam sebelum tidur itu kalau boleh cuba hubungi si dia tanyakan khabar. Buat secara selang seli. Hari ini anda yang call dia. Esok dia pula. Dengan ini baru la sama-sama merasa susah dan senang. Jangan mengharapkan si dia sahaja yang akan call anda. Sudah pasti dia akan berasa sukar untuk menghubungi anda jikalau dia sahaja yang perlu call anda. Memang cinta perlukan komitmen tetapi ia akan menjadi sukar bila sebelah pihak sahaja yang memberikan komitmen. Jadi sama-samalah membantu dalam membina percintaan ini.

Sambut hari ulang tahun bersama

Sekiranya tidak sibuk, cuba sambut birthday atau ulang tahun per-couple-an bersama-sama. Sekiranya birthday itu jatuh pada hari bekerja, sambutlah bersama-sama pada hujung minggu tersebut. Luangkan masa bersama untuk seketika sudah pasti dapat mengembirakan antara satu sama lain. Walaupun perjumpaan itu hanya sementara, tetapi kenangan ketika berjumpa bersama-sama sambil menyambut birthday sudah pasti akan terpahat kukuh di hati. Mungkin anda akan tersenyum sendirian apabila mengenangkan kembali kenangan manis sebegitu.

Jangan jadikan jarak sebagai pemusnah

Cinta jarak jauh memang sukar. Memang meronta-ronta hati bilamana rindu itu datang. Apabila keseorangan, sudah pasti kita akan terasa sangat kerinduan itu. Tetapi ingatlah, jangan jadikan jarak yang jauh itu sebagai pemusnah cinta anda. Jadikan ia sebagai satu cabaran yang akan memberikan anda lebih bersemangat untuk meneruskan cinta itu.

Akhir kata, walauapapun rintangan yang ada, jangan jadikan ia sebagai alasan dan penghalang. Tetapi jadikan ia sebagai sesuatu yang dapat menambahkan kasih sayang kita kepada si dia. Bila jauh kita akan merasa rindu bukan? Jadi jauh itu bukan satu perkara yang tidak baik cuma ianya merupakan salah satu cara untuk memupuk rasa kasih sayang kita dan mengajar kita untuk menjadi seorang kekasih yang setia.
posted by BLOGGER @ 7:38:00 PTG  

44 Comments:
  • At 6 Ogos 2008 4:04:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    that true... macam saya dan psgn saya... dia di pntai timur, sy di selatan... perlu byk kepercayaan dan sabar,...think positif...yg paling penting doa.....
    kerana cinta kami lillahi taala...

     
  • At 10 Ogos 2008 12:26:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy keje kt srwak..dia kt n9..dh la bru knl..jrg jmpa lak..boleh ke..wlau dh stahun knl tp jmpa x smp 10x pun..mcm ne ek..hrp2 xda mslah

     
  • At 12 Ogos 2008 12:06:00 PTG MYT, Blogger MUZRI said…

    saya dah 5thn.. tak pernah jumpa.. perasaan rindu akan memberi kekuatan untuk cinta terus bersemi

     
  • At 15 Ogos 2008 5:22:00 PTG MYT, Blogger sape ye? said…

    x leh caya brcinta jarak jauh ni..
    tambah lagi klu x jumpa..
    silap haribulan kena tipu jeee...
    dalam tepon leh cakap mcm2..hu.hu.hu

     
  • At 22 Ogos 2008 11:25:00 PG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    Saya pernah dikecewakan. memang percintaan jarak jauh memeritkan. walaupun kita yang setia. tetapi kekasih kita pula yang tak setia. pelbagai cara kita buat untuk kuatkan hubungan cinta, namun pe yang tinggal..sakit hati kerana perasaan terguris..hurm..Mungkin Allah dah buat jalan yang terbaik untuk setiap hambanya. "perempuan-perempuan yang baik hanya untuk lelaki-lelaki yang baik"

     
  • At 17 Oktober 2008 7:11:00 PG MYT, Anonymous perempuan melayu said…

    same as me..sy dr trg n bf dr sabah,senior sy.Walaupn blaja 1 tmpt tp jrg jmp sbb msg2 sibuk.Xde masa nk jmp.Tp die sntiasa contact sy.Pepun,yg sy rsau skrg blehke sy bertahan kalo die blek sabah nnti.Sy tkut sy terlalu rindu die,mcm mana nk jmp?Huhu.watever happen I'll try to trust him.

     
  • At 2 November 2008 12:59:00 PTG MYT, Blogger seseorang said…

    walaupun aku telah dikeciwakan namun aku tetap redha..kerana ape yang berlaku adalah rahsia Allah...aku berdoa moga org yg aku cintai hidup bahagia di samping kekasih barunye....

     
  • At 29 November 2008 8:49:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku kedah bf lak sabah..wlupun kj dlm 1 negeri (perak)tp jauhnya dlm 3jam gak r..jmpa 3bulan sekali jek..rindu mak ai jgn ckp la..gayut kt tepon bejam pun xpueh..aku pecaya n setia gler kt dia tp..last2 hmm kantoi gak dia ada gf len 1 tmpat kja ngn dia..pendek kata lelaki ni mmg xleh kalu xdak pempuan kt cc..

     
  • At 29 November 2008 9:19:00 PTG MYT, Anonymous ikhwan said…

    saya dh xcayelah dgn cinte jrk jauh ni...saya dh rasekan betapa seksanye hati saye dibuatnye...dlm tefon ayg..ayg...ayg...rupe2nye dalam diam kontek ngan lelaki lain...sejak tu saya rase serik dgn cinte yg mcam nih.....

     
  • At 29 November 2008 9:19:00 PTG MYT, Anonymous ikhwan said…

    saya dh xcayelah dgn cinte jrk jauh ni...saya dh rasekan betapa seksanye hati saye dibuatnye...dlm tefon ayg..ayg...ayg...rupe2nye dalam diam kontek ngan lelaki lain...sejak tu saya rase serik dgn cinte yg mcam nih.....

     
  • At 11 Januari 2009 5:06:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku pun lalui gak cnta jarak jauh ni..aku org phg die org kdah..2 mmg da jauh...x ckup lg 2...skng aku brada kt kl...die plak kt UK...pergh..kne tggu 3 taun lg br die ada kt m'sia neh...pergh..rndu jgn ckp ar..mmg xbley than beb...tp aku sgt trust ar kt die..aku pn hrap die trust n stia ar kt aku...pndek kate mmg aku syg die ar...ngeh3...

     
  • At 4 Februari 2009 9:40:00 PG MYT, Anonymous Broken Hearted Girl said…

    Aku di Pantai Timur , dia di Pantai Barat Aku baru mengalami penafian yg menyakitkan...dia kata dia bukan lelaki yg terbaik utk aku..sebab aku masih byk peluang utk berjaya.Dia nak mencapai vision dia tanpa sapa2 di sisi..Dia kata material tu penting sdgkan aku sudah nyatakan yg aku x harap semua itu.Aku punya pendapatan sendiri yg akn meringgankan bebannya..Walaupun telah aku katakan i will support and be ith him all along in any ways but he still deny me..

     
  • At 9 Februari 2009 9:49:00 PTG MYT, Blogger nur manja said…

    cinta jarak jauh mmg ssh nak kekal..
    mcm saye...sblm ni si die keje kat k.l..tapi sy study kat penang..saye org perak,die plak org kelantan...tapi hbngn kami putus waktu die msk kpli kat batu pht..alsn die x bleh nk bg komitmen n busy ngan study...sy pn study gak,tp x pnh pk mcm tu pn..mgkn die dah ade org lain...

     
  • At 19 Februari 2009 10:39:00 PG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..hurm memang cinta jarak jauh memrlukan pengorbanan bnyk perkara.sy dan teman lelaki sy memasing org sarawak. sy kerja di wilayah persekutuan Labuan, dia pulak posting kerja di kementerian luar negeri Timor-Leste..punyer lah jauh..walaubagaimanapun, kite contact by YM (chat, email,Frenster and call) bile ada masa..memanglah perasaan rindu tu tak tertanggung, tp hubungan stakat ni kekal sebab kita bg sepenuh kepercayaan kat pasangan kite.kite pun sama, dia bg kite kepecayaan, kite kena jaga..SMS slalu tanya kabar and setahun balik malaysia kite jumpa la..buat2 sibuk jer kerja asalkan tidak melupakan antara satu sama lain dah..doa bebanyak kalau niat kita memang ikhlas dlm perhubungan tu.heheh

     
  • At 20 Mac 2009 11:43:00 PG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy d selatan bf plak kerja d swak.. skrg hubungan on off je.. tak taula apa akan jadi nnt akhirnya.. dah kawan hmpir 6 tahun.. ms mula berkawan, sy pernah sakitkan hati bf saya... tp lepas tu kami baik semula.. but now, bila dah jauh skrg br dia nak ungkit hal2 lama.. bila dekat tak pernah plak dia nak ungkit... agak2 dia mmg dah ada org lain di sana kot... semakin hari semakin sy tak kenal bf sy tu... heh... sedih.. tp kena redha jelah nnt kalau betul dia dah xsygkan sy lagi... :(

     
  • At 24 Mac 2009 4:55:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku stuju ngan kata2 "perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik".knape msti bnde ni jd kat aku. aku da usaha mcm2 spye ktorg ttp besme wlu jrk ktorg jauh. ktorg jrg jmpe..
    tp.. dlm diam die ad y baru. tibe2 die tekantoi.
    skrg aku still ngn die. wlu die da be2nang.. (sdh sey..)btol ke ape aku bt ni?
    btol ke bile die kate die syg aku?
    die xnk tgglkan aku? abis knpe die carik len? die x pk ke pasal aku mse die ngn pmpn 2? 2nang die sggp 2ka no die spye ktorg x cntct lg. tp pas da 3 ari dorg 2nang, tibe2.. de contct aku. "syg. abg rndu syg. abg mtk maaf sgt2." ape sume ni??

     
  • At 9 April 2009 11:58:00 PTG MYT, Blogger eRn!e d!aNa said…

    ku dulu pun cinta jarak jauh dengan pasangan dan diakhiri dgn sebuah perkahwinan yg tak terancang kerana terlanjur bila bertemu,dah lama tak bjumpa tek,mestilah saling mlepaskan rindu masing2,lalulah over sampai pregnant,masa tu aku baru tingkatan 5,mengandung semasa semester pertama tingkatan 5,kawin pada bln 6 n lalu berhenti sekolah tapi turun untuk spm..tapi setelah mendirikan rumahtangga selama 4 tahun,akhirnya musnah dgn sbuah pceraian,mayb kerana tiada persefahaman dlm hubungan,dah bercinta jarak jauh tek..aku dan dia cerai di saat ku tgh mengandungkan ank ke-2..bagi aku,jgn juga percaya dgn cinta jarak jauh tapi kalo persefahaman tu ade,ok lah..tapi aku kecewa kerana dia bersama pompuan lain di saat ku tgh mengandung ni..tu yang cerai tu..

     
  • At 10 Mei 2009 11:59:00 PG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy pn jarak jauh ngn bf sy. sorng study ovr c,sy study kat mlysia.kami contct ngn ym..kdng-kdng klu dia ada duit lbey,dia cll..kami slalu mengingtkn antara 1sama len.jg batas pergaulan n jgn lpkn antara 1 sm len..wlupun jauh..sy leh survive..sbb sy ad rmai kwn-kwn yg bek..moga hbgn kami kekal smpai bl2..

     
  • At 13 Mei 2009 8:04:00 PG MYT, Blogger nurlislam said…

    samela..abi sy blja kt syria n sy kal std kt msia.alhamdulillah skt ni xda mslh.ape yg penting..KERJASAMA!..masing2 kna la komited..and percaya kpd qada' n qadar..jgn lupe slalu berDOA spya dikekalkan hubungan!..

     
  • At 17 Jun 2009 12:46:00 PG MYT, Blogger nOin anaK jamiL said…

    sekarang sy pn salah seorg yg alami pcintaan jarak jauh..tapi betol la..yg paling penting adalah kesetiaan..sye bertuah sbb dia akan cl stp malam & kadang2 kami buat video call..dia d penang & sye di kl..kami jumpa pun mse sya belaja di utara..harap2 kami dapat kekalkan hubungan ni walaupun org selalu cakap jarak jauh x akan kekal..

     
  • At 1 Julai 2009 12:23:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy pun prnah gak bcinta jraj jauh..bf sy dkt jhor n sy kat kl tp hubungn ktorg than smpai 3 thun je..dia kte dah x sefahaman lg dia skung blum dpt keje ttap lg..lg pun mak sy x suka sy kwn ngn dia..tp ktorg still jf kwn..mmg cdih ar kan..pape pun skung nie ak dah ade bf baru..hope kekal lah..jdoh pertemuan smua dtgan tuhan..so kita brdoa jelah smoga jdoh kita yg baik2..amin...

     
  • At 7 Julai 2009 12:17:00 PG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy dah alami cinta jarak jauh..
    sgt sedih bila dia sentiasa sibuk bekerja dan kurang bg perhatian pada sy..sgt sedih dah bercinta 3 tahun akhirnya putus coz alasan masing2 jauh..mungkin dia dah jumpa wanita lain...yg lbh dekat dgn dirinya..skrg ni sy cam fobia untuk cinta jarak jauh..

     
  • At 11 Julai 2009 9:51:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    b'cinta jrk jauh..'ssh nak ckp...yg ptg k'setiaan'..tp kdg2 boring klu couple tu x m'mahami... rs nyer btl..lelaki perlu kn wantia d cc...so klu jauh mst ada yg t'selit d cc...hrp hbgan aku gan bf akan b'kekalan..wthever i really miz her...smpi nak nangis smtime...

     
  • At 13 Ogos 2009 5:11:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku pown pjj gak...bf dlm kem tentera aku stdy kt shah alam...dh lama xjpa dia...kami berhubung pown guna surat ja...rindu gila kat dia...hp plak hilang pic dia 1 pown xda...tp kami tetap percaya antara 1 sama lain...harap2 hubungan nie kekal smpai ke jinjang pelamin...amin

     
  • At 19 Ogos 2009 12:03:00 PG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    entah le..

     
  • At 19 Ogos 2009 12:11:00 PG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy pun sma gak..sy di perk n bf sy kat kl..kmi knl mase dh nk akhr sem..kdg2 sy rase ragu2 ngn die..btl ke die sygkn sy..sy pnh kecwa seblm nie..n xnk kecwa lg..da gak sy uji bf sy..mcm2 sy wat.tp die ckp die xkn lyn org yg die xknl..enth la..btl ke..dlu selalu gak die msg n cll sy..tp sekrg x mcm dlu..sy rindukan saat2 dlu..sy memg ikhls n sygkn die..sy hrp hbgn sy ngn die berkekln smp bila2..amin..

     
  • At 5 September 2009 12:12:00 PG MYT, Anonymous a.liana_86@yahoo said…

    em opinion sy lak...sy rsa xsalah kalu bercnta jarak jauh..aslkan msg2 setia..selalu jumpa pun boring xde pe nak dickapkan.sy sdri pun bcnta jrak jauh gak.bf kat kedah sy penang..nmpak dekat tp msa jd pghalang.sy stdy dia keja smbil tu buat PJJ.so masa cuti dia ade kelas..tp kami usahakan jgak sebulan tuk jumpa.wlaupun jauh,sy n dia tetap contact setiap masa.mlm sentiasa msg smpai sy tertido...rasa dekat walaupun jauh..dekat pun kalu xbersama xguna gak...sy nsihatkan kalu u all bcnta jarak jahu ni...selalu cntct selalu call selalu msg tp tgk jgk time dia kot2 dia nak rest..hehehe.tp wat ms nie hubngan kmi stilll ok bila amalkan cara cmtu..walaupun sm2 bz sm2 pndai tangani mslah bersama tetap ada ms tuk berbincang..bubye..

     
  • At 9 September 2009 5:18:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    Salaam, bg sesiapa yg membaca ulasan saya ni.. Saya pon tak pernah berjumpa dengannya, dia berada jauh sgt, di Calif,u.s sana. Sudah 4 tahun lamanya, kami sering menghantar email bertanya khabar, bertukar-tukar fikiran, berbincang mengenai masa depan kami, berbincang mengenai agama, dan juga politik di negara masing2. dan utk merapatkan lagi hubungan, dia juga suka menghantar hadiah kpd saya. Kami saling mempercayai stu sama lain, tp tk dpt dinafikan dlm perhubungan mmg ada pasang surutnya. kita hanya perlu sabar menghadapinya. Jika dia ditakdirkan untuk saya, Inshallah, hubungan kami ini akan berkekalan ke jinjang pelamin dan ingin hidup bersama dunia akhirat. Hasrat saya akan membimbingnya kerana dia boleh dikatakan baru memeluk Islam, 7 tahun lalu.

     
  • At 16 Oktober 2009 3:16:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy pun pjj gak dah 5thun kenai tp mcm xkenal coz jarang jmpa. dia x mcm lelaki lain xda pun nk col sy rasa mcm d permainkan pun ada gak

     
  • At 16 Oktober 2009 3:19:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    wat sakit ati jer pjj ni dpt laki yg ok xpe, tp kalo dpt yg x ok wat kene tipu jerrrr...

     
  • At 19 Oktober 2009 5:41:00 PG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    cinta jrk jauh mmg bt skit ati je.ase bkn cm couple laen.dh la x tlfn lngsng.cm d prmainkn je.finaly i mntk ptus.dy ingt kta ni t'hgeh2 kt dia.sorry la!x kuasa nk ngis bt laki cm 2

     
  • At 17 Disember 2009 1:15:00 PG MYT, Anonymous hamba Allah said…

    kalau sorang dekat malaysia, sorang kat oversea camne? lagi jauh tu. nak call, waktu tak sama. nak jumpa apetah lagi. hehe.

     
  • At 25 Januari 2010 9:54:00 PG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    ntah la sy pn xtaw tips ni ley bejaye atau x..sy ngan bf sy sgt jawoh..die di US, sy d sni..sy xletak harapan yg tggi pn pd hubungan kami..die mmg suh sy tggu die..p mcmne kalau tb2 die yg tgglkn sy..baik sy sedia dr skunk ni..trime kenyataan yg kami mungkin xkn bersame..=)

     
  • At 14 Mac 2010 12:42:00 PG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya pun cinta jarak jauh...si dia asal terengganu & keje kat sabah...sy lak kat KL...cinta jarak jauh x pernah merenggangkan hubungan kami berdua...jika salling percaya & setia...InsyaAllah hubungan tu kekal berpanjangan...sebulan dua bl si dia cuti kami berjumpa...hanya YM, sms & telefon je yang dapat mengeratkan hubungan kami berdua...Alhamdulillah...

     
  • At 16 Mac 2010 9:19:00 PG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    btol3!!mmg ssh cket la klu da jaoh2 nie..
    sy stahun cme bley jmpe plg2 pn skali je..sbb dier ngn fmly dtg umh..
    ktorg pn ngah study lg..jmpe kt plkn.skrg amek law..next yer ktorg da abes degree..dier wt law kt oversea..sy je yg kt cni!!hehe..
    ap2 pn..care trbaek..tunang la dlu cm ktorg..sekurang2 nyer..setia tu ada~~hehe

     
  • At 4 April 2010 5:59:00 PTG MYT, Blogger Teacher Yatee said…

    hm...sy pun pjj.sy keje kt swk, tunang keje kt penang. kami org johor. baru bertunang-family arrangement. kenal juz sms n mms je.jmpa dlm seminggu je. la ni dah jauh blk. mudah2an hbgn ni kekal n niat kami nak kahwin 12 Disember ni dipermudahkan...Amin...

     
  • At 11 Jun 2010 8:44:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    assalamualaikum..berdoa je lah pd Allah..kalau dh istikharah dn yakin dia adalah jodoh yg trbaik..so buat apa nk risau kan..dr duk sms,calling2 dn dating2..undang kemurkaan Allah je..nnt Allah uji hubungan kalian..jgn salahkan org lain pulak..=)

    apa pun tip di ata bgus u org yg dh berkhwin..peace(~_~)

     
  • At 28 Disember 2010 4:46:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    kalo da jodoh xkn kemane..pegang la prnsip 2...insyaAllah kalo dua2 yakin mesti leh kekal..doa byk2..n y pnting ati..yang syak y bukan2..kalo xcye, susah la jdinya..msing2 kne fhm pasangan..jumpe slalu pn lum tentu leh kekal..iye x??..byk kbaikn kalo xjmpe slalu.. pe2 pn..kalo da jodoh xkn kemane..

     
  • At 24 Oktober 2011 2:22:00 PG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    hampir 10 thn bcinta jarak jauh... time study dulu... sekarang saya kat sarawak dia kat jb. dulu2 selalu tanya dia kenapa jarang call. dia cakap jgn la desak dia. saya bkn suruh dia call tiap hari. atleast sminggu skali pn jadilah dpd sebulan skali... lama2 aku jd mls nk fikir. nk call silakan nk sms silakan. xnk sudah... aku perempuan. biarlah aku mengalah... plan nak kawin thn depan tp dia langsung xde simpann... aduiyai....bcinta ngan aku dh hampir 10 thn xde simpann... aku terpaksa pasrah. mls nk tanya dan desak dia nape x prepare... skrg aku bserah pada Allah mohon yg tbaik utk ku... ini rupanya nasib ku setelah 10 thn mnunggu.... moga Allah permudahkn urusan nya dan tidak terbeban kerana ingin memilikiku.... amin....

     
  • At 1 Mac 2012 1:34:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya study kt srwak manakala bf study kt melaka tapi kami sama2 berasal dr trgganu. mmg jauh nk jumpe sbb kena naik 'belon'kan..apa2 pon saya percaya kt dia..setiap hari kami selalu telefon paling tidak pun msj, chat kt skype or fb..love him so much~

     
  • At 9 Oktober 2012 10:33:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    Saya di selangor n si dia smbung stdy kt endon.kpercyaan amat dperlukn sgt.kdg2 risau jgk

     
  • At 31 Oktober 2012 9:04:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    alhamdulillah...sy study di klntan mnakala tunang di mesir..kami b'hubung hya mguna kn ym dan fb..kalo slh seorng on9 kmi akn mizcll bg memudah kn cara p;hubungan kami...p'jalanan yg pnjg,namun kami ttp b;sbr..smga allah s.w.t m'mnjg kn jdoh kmi hga k'syurga...berkat k;sbran dan kesetiaan msg2 insyaallah akn b'akhr dgn k'bhgiaan..

     
  • At 2 Oktober 2013 7:39:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    Saya brkwn dri fom2 until now,so da 5 thun,now dy krje kt jb sye plak kt kmpung.biase la hbngan ade psang srut.ade mse sye knal dri dy tp skrg ny sye da x knal sgt..trllu lme dia abaikn sye,tp pde mse sme dy sntiase mmrhti pe y sye lkukn stiap hri.dy tkut llki len rmps sye tp cre dia sndri tnpa sdar mmbnrkn llki len buat sye gmbre.dy ptot brsykr krna sye trllu stia pde dy,skit mcm mne sye sntiase tggu dy...sye sekat hati sye utk llki lain.tbe2 dy dtg pjuk,bole dy tnye sye knpe x call la mcj la ckp sye ade pkwe len la.ckop dgr suare dy sye da trsnyum.tp prbuatn dy sntiase buat sye trluka.llki memang susah.... (dlm keadaan mcm ny,blan 11 ny sye smbng stdy mncul seseorg,cikgu sye...ajak sye kwin!urm sye btol2 trtkan

     
  • At 2 Oktober 2013 7:39:00 PTG MYT, Anonymous Tanpa Nama said…

    Saya brkwn dri fom2 until now,so da 5 thun,now dy krje kt jb sye plak kt kmpung.biase la hbngan ade psang srut.ade mse sye knal dri dy tp skrg ny sye da x knal sgt..trllu lme dia abaikn sye,tp pde mse sme dy sntiase mmrhti pe y sye lkukn stiap hri.dy tkut llki len rmps sye tp cre dia sndri tnpa sdar mmbnrkn llki len buat sye gmbre.dy ptot brsykr krna sye trllu stia pde dy,skit mcm mne sye sntiase tggu dy...sye sekat hati sye utk llki lain.tbe2 dy dtg pjuk,bole dy tnye sye knpe x call la mcj la ckp sye ade pkwe len la.ckop dgr suare dy sye da trsnyum.tp prbuatn dy sntiase buat sye trluka.llki memang susah.... (dlm keadaan mcm ny,blan 11 ny sye smbng stdy mncul seseorg,cikgu sye...ajak sye kwin!urm sye btol2 trtkan

     
Catat Ulasan
<< Home
 

MENARIK BERSAMA RAKAN NIAGA ONLINE


 

BUKU PILIHAN TERBAIK UNTUK PARA IBU


Dr Rushmini Maris merupakan seorang doktor yang mendapat ijazah pertama dari Universiti Kasturba India.

 

Beliau kemudiannya berkhidmat di Hospital Besar Seremban dan Hospital Kajang, sebelum berpindah ke Pusat Rawatan Islam Kajang. Pada tahun 2005 beliau memulakan klinik persendirian iaitu Poliklinik Penawar Semenyih.

 

Rencana & pandangan beliau banyak mengisi ruang dalam Majalah & Surat khabar tempatan.

 

Beliau mengikuti kursus di Itali, Bulgaria dan Singapora bagi meningkatkan pengetahuan beliau dalam perubatan.

 

MAKLUMAT LENGKAP dan pendedahan luas dalam buku ini dapat membantu para ibu menjaga kehamilan dan juga kesihatan bayi mereka

 

Harga : RM26

Penerbit : Kaki Buku Enterprise

Istimewa Untuk Anda  

 Nurkilan Terbaru  

Ikuti Blog ini | Follow This Blog

 Iklaneka  

BANNERMISSNOR

 Bilik Sembang   

JOM BERSEMBANG KLIK DISINI

 infomasi  

KATA KUNCI

Sajak, koleksi sajak, koleksi puisi, pantun, pantun perkahwinan, pantun jenaka, pantun nasihat, petua, petua kecantikan, petua jerawat, firasat, firasat thi lalat, firasat mimpi, rahsia tarikh, rahsia lahir, rahsia warna, rahsia disebalik, rahsia, rahsia tarikh lahir, rahsia mimpi, puisi, puisi cinta, zodiak, horoskop, tip, tanda, perkara

UCAPAN

16/5/2007:
Selamat Menyambut Hari Guru 2007 dan Hari Ibu, tahun baru misi baru, semoga terhibur bersama blog kami

FADHILAT

1)-Barangsiapa membaca ayat kursi ketika mengiringi tiap-tiap solat fardhu, maka diampuni dosanya dan di hapuskan Allah daripadanya tiap-tiap kejahatan.

2)-Seseorang yang membaca Bismillah sebanyak 21 kali ketika hendak tidur, akan aman dariapda gangguan syaitan, kecurian, maut yang mendadak dan bala. Sementara pasangan yang membacanya ketika hendak berjimak, akan melahirkan anak yang soleh dan bagi ibu bapanya kebajikan sejumlah tarikan nafas anak itu.

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan mereka sendiri mahu mengubahnya- pepatah arab-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya



TAG

Sajak, koleksi sajak, pantun, pantun jenaka, pantun nasihat, petua, petua kecantikan, petua jerawat, rahsia, rahsia tarikh lahir, rahsia mimpi, puisi, puisi cinta, zodiak, horoskop

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net

 Radio Online   

Radio KaryaFM menemani Anda

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

 Chit-Chat Corner  


 Rakan Bisnes   

 Rahsia jutawan blog

 Belajar Design Grafik

 Bengkel membina website

 Panduan asas membina blog

Rahsia teknik jutawan EBAY

Belajar HTML bina website

Pakej Bisnes internet

10 model bisnes internet

Jana unit dgn unit trust

 Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

 Video Tutorial Bisnes Internet

 117 idea Bisnes Luar Biasa

Web Hosting Terbaik Malaysia

Sms Business

Belajar Adsense

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Wordpress Blog

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke web anda

Tidak Cukup duit untuk kahwin

Belajar & kuasai Forex

Perniagaan di Internet

Jimat minyak dapat duit

 Info Pelawat   

 Kata kunci   

Sajak, koleksi sajak, koleksi puisi, pantun, pantun perkahwinan, pantun jenaka, pantun nasihat, petua, petua kecantikan, petua jerawat, firasat, firasat thi lalat, firasat mimpi, rahsia tarikh, rahsia lahir, rahsia warna, rahsia disebalik, rahsia, rahsia tarikh lahir, rahsia mimpi, puisi, puisi cinta, zodiak, horoskop, tip, rahsia personaliti, rahsia bulan kelahiran

 Laman istimewa

Cerpen, novel, cerita online terbaik dari Malaysia, Indonesia, Singapore & Brunei. Lebih 5000 karya kreatif menanti anda

http://www.penulisan2u.net

Infomasi terkini dan terhangat. dengan pelbagai artikel yang menarik  http://semasa2u.blogspot.com

Blog agama, tazkirah, audio-video agama, pelbagai topik berkaitan agama, tazkirah ramadhan, kisah nabi & rasul, layari di laman  http://dakwah2u.blogspot.com

Cerpen, novel, cerita online terbaik, khas untuk peminat cerpen dan novel. mempunyai lebih daripada 5000 cerpen dan novel untuk anda hayati. Anda tidak akan kecewa dengan penulisan karya dari laman blog kami, layari di laman http://penulisan2u.blogspot.com

Ingin mendengar radio streaming secara online, TV streaming secara online. Radio, tv malaysia, singapore, indonesia, brunei. Layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Laman koleksi cerita & video lawak, kelakar, lucu. Ketawa dan gelak sepuas-puasnya dari laman blog ini. layari di http://kelakar2u.blogspot.com

Ingin memiliki rekabentuk template blog yang menarik secara percuma dari pereka blog website seluruh dunia. Disini anda dapat memilih dan memiliki lebih  dari 100 template terbaik dari designer. Layari di http://template2u.blogspot.com

Ingin mengetahui tentang kelantan dan melancong ke negeri kelantan. Disini info menarik berkaitan tempat untuk melawat, apa yang istimewa di kelantan dan hotel yang boleh di didiami bila berkunjung ke kelantan. Layari di http://kelantan2u.blogspot.com

Ingin melancong, melawat ke pulau langkawi. Laman ini akan memberi info dan penerangan tentang pulau langkawi seperti tempat menarik & harus di kunjungi, kawasan membeli belah, hotel-hotel, kereta untuk di sewa dan pelbagai lg. Layari di http://langkawi2u.blogspot.com

Blog memberi penyedaran tentang bahaya merokok, kesan, penyakit dari aktiviti merokok, tips berhenti merokok, langkah2 pencegahan. layari di http://smoking2u.blogspot.com

 Kemudahan carian   

2 Pilihan asas untuk memudahkan anda melayari laman blog istimewa2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman istimewa2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

 Malaysia Group   

All Malaysian Bloggers Project